Hírek

A Szabadság Tér utcai Óvoda hírei

Információ

Magunkról

A Szabadság Téri Óvoda rövid története

Ismerd meg!

Munkatársak

Az óvoda dolgozói

Ismerd meg!

Képgaléria

.

Megtekintés

Szabadság téri Óvoda

Esztétikus, jól felszerelt hangulatos csoportszobáinknak egyéni arculata van, készségfejlesztő játékaink, eszközeink a sokirányú személyiségfejlesztést a tevékenységi körök folyamatos bővítését a kreatív fantázia motiválását segítik elő. A gyerekek által használt eszközöket, játékokat körültekintően, környezettudatosan vásároljuk meg.
Tudatosan kapcsolódtunk a „Zöld Óvoda” országos hálózathoz. Az óvoda udvara megfelelő helyet és teret ad a gyermekek játékának. Az udvari eszközök pótlására nagy hangsúlyt fektetünk és ennek bővítésére keressük a lehetőségeket. Az udvaron igyekszünk kialakítani mindent, ami segítheti a közvetlen (terepi) tapasztalatszerzést, környezetbarát szemlélet formálását (madáretető, virágoskert).
2003-ban a fenntartó megbízásából a világítótesteket felújították, 2006-ban az épület oldalát tatarozták, tetőn javítási munkálatokat végeztek.
Fejlesztő szobát alakítottunk ki, tárgyi felszereltségét folyamatosan bővítjük. A szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás lehetőségeit biztosítjuk az óvodában. Az óvoda működtetése során a tudatos takarékosságra, a környezetkímélő anyaghasználatra és környezet,- ill. klímatudatos magatartásra nevelünk.

Szabadság téri Telephely 6800 Hódmezővásárhely Szabadság tér 93.

A Szabadság téri Telephelyen saját programjuk és a Klímanócsa Program sokszínű tevékenységet biztosít a gyermekek számára. Fontosnak tartják, hogy a gyermekek tanulják meg az együttes tevékenységekben a munkamegosztást, az együttműködést, az önérvényesítést, a társak elfogadását. Kiemelt szerepet kap a klímatudatos nevelés, valamint a Kincses Kultúróvoda 2018. c. megnyerésével a kultúrkincsek átörökítése a mindennapokba. Az óvoda rendelkezik a „Boldog Óvoda” és a „Zöld Óvoda” megtisztelő címekkel is, melynek értékeit beépítik az óvodai nevelés-oktatásba.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat Szabadság Téri Óvoda
6800 Hódmezővásárhely
Szabadság tér 93.
Tel/fax: 62/241-120
Email-cím: szabadsagterovi@heo.hu

Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosár utcai Tagintézmény Szabadság tér Telephely

6800 Hódmezővásárhely, Szabadság tér 93.

Szabadság tér Telephely szakmai vezetője: Bozókiné Szabó Ildikó óvodapedagógus

Óvodai csoportcsoportóvodapedagóguspedagógiai asszisztensóvodai dajka

Maci csoport

Vegyes csoport

Bozókiné Szabó Ildikó

Molnárné Szekeres Marina

Gyurkovicsné Sápi Mónika

Csáki-Babsch Alíz
Süni csoportVegyes csoport

Csorbáné Mónus Erika

Janovics Judit

Gyurkovicsné Sápi MónikaNémet Tiborné