p2
p4
p7
previous arrow
next arrow

Információ

Bemutatkozás

A Pál Utcai Óvoda rövid története

Ismerd meg!
Információ

Magunkról

Az óvoda müködéséről pár szóban..

Információ
Információ

Munkatársak

Az óvoda dolgozói

Ismerd meg!
Információ

Képgaléria

.

Megtekintés

SZERETETTEL ÜDVÖZÖLJÜK

leendő óvodásainkat és kedves szüleiket 

A PÁL UTCAI OVIBAN!

OVIVÁRÓ NYÍLT NAP helyett ezzel a kis ismertetővel 

szeretnénk betekintést nyújtani színes óvodai életünkbe,  megkönnyíteni a szülők számára a döntést és segíteni a gyermekek beilleszkedését első kortárs-közösségükbe.

A mi óvodánk három csoporttal működő, családias hangulatú kis óvoda, mely a 3-7 éves gyermekek számára átlátható, biztonságos teret biztosít a mindennapokban. Azonos életkorúaknak szervezzük csoportjainkat (kis, középső ill. nagycsoportunk működik), nem vegyes csoportok vannak a mi ovinkban. Úgy érezzük így a fejlesztés, oktatás hatékonyabb és a baráti kapcsolatokat is jobban meg tudják élni a gyerekek. Természetesen a testvérek a beszoktatás idején és később is az igényeiknek megfelelően együtt lehetnek, támogathatják egymást. 

Pedagógiai hitvallásunk középpontjában a gyermek, a család áll. Nagy hangsúlyt fektetünk a családokkal való együttműködésre, a gyermekek képességeinek maximális kibontakoztatására, a tehetséggondozásra. Ehhez a szükséges személyi és tárgyi feltételek teljes körűen biztosítottak. 

Lelkiismeretes, gyermekszerető, tapasztalt, szakmailag felkészült, szakvizsgázott óvodapedagógusok és szakképzett dajkák segítik a gyermekek fejlődését.

70-75 kisgyermekről gondoskodnak kollégáink:

Óvodapedagógusok: 

Kardos Szilvia, Bányai Hajnalka, Tóth Sándorné, Tóthné Kristó Ágnes, Kukovecz Tiborné, Szűcs Brigitta 

Pedagógiai asszisztens: Igazné Borsodi Valéria

Dajkák: Dienes Lászlóné, Tóthné Balogh Andrea, Szűcs Andrásné

Borsiné Csontos Ilona óvodavezető 

Ujváriné Illés Ivett óvodatitkár

Legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a gyermek bármilyen tevékenységet választ az óvodában sikerélményként élje át. Programunk neve is ezt hangsúlyozza: „Nekem sikerül!’, hiszen az ilyen pozitív élmények megerősítik, formálják énképüket, önismeretüket, s további energiaforrást biztosítanak a különböző tevékenységekhez, a fejlődéshez. Ezért minden területen szem előtt tartjuk az egyéni különbségeket, és azoknak megfelelő bánásmódot, módszereket alkalmazunk. Munkánk során arra törekszünk, hogy érzelmi biztonságot nyújtó, derűs, szeretetteljes óvodai légkört teremtsünk.  

A Süni, Pillangó és Katica csoportjainkba járó gyerekek felújított, barátságos, otthonos szobáiban játékokkal gazdagon felszerelt kuckókban játszhatnak.

Engedjük, hogy a gyerekek a fejlődésükhöz szükséges dolgokat megtapasztalják. Kellő időt hagyunk arra, hogy elmélyüljenek a szabad játékban, mely az óvodás kor legfontosabb tevékenysége. A tanulási tevékenységeket heti rendben a következő foglalkozásokon valósítjuk meg: Mesélés, verselés; Ének, zene, gyermektánc; Rajzolás, festés, mintázás, kézimunka; Mozgás; Külső világ tevékeny megismerése (környezetismeret, matematika). 

Óvodánkban tartalmas, eredményes fejlesztő, oktató munka zajlik, melynek elismeréseként 2014-től a Szegedi Tudomány Egyetem Pedagógusképző Kara Gyakorló Óvodának kérte fel intézményünket.

Mi egy kiránduló, túrázó óvoda vagyunk!

A környezet megismerésére nevelést a gyermek személyiségfejlesztésének alapvető, nélkülözhetetlen forrásának tartjuk, ezért kiemelt fontosságú programunkban. Új elemként jelenik meg pedagógiai gyakorlatunkban az informatikai nevelés, ill. az óvodában rendelkezésünkre álló informatikai eszközök használata a foglalkozások, egyéni fejlesztések során (pl: interaktív tábla, projektor, laptop, korszerű óvodai fejlesztő szoftverek, stb.).

Az óvodánk épülete teljesen megújult, új fejlesztő szoba épült, így nem kell a szülőknek külön intézménybe elvinni fejlesztésre, logopédiai foglalkozásra gyermekeiket. Emellett udvarunk bővült és teljesen átalakult, ezzel ideális méretű és talajú (eszközök alatt gumitégla felület) játszóteret kaptak gyermekeink.  Szabványoknak megfelelő, biztonságos, a gyermekek által nagyon kedvelt udvari játékok, mászókák, hinták, csúszdák állnak a gyerekeink rendelkezésére. 

Így a testnevelés foglalkozások mellett, minden évszakban biztosított a szabad levegőn történő mozgásfejlesztésük is.

Sok-sok mesével, verssel, dallal, tánccal, bábozással, rajzolással, festéssel izgalmasan telnek a mindennapok nálunk.

Óvodán kívüli programokra is több alkalommal visszük gyermekeinket, pl: színház, gyermekkönyvtár, múzeum, élményfürdő, korcsolyapálya és egyéb élményszerző séták.. Valamint Ovi-foci és Bozsik-foci foglalkozásokra is jelentkezhetnek az érdeklődő lányok és fiúk (hiszen ebben az életkorban még nem kifejezetten fociznak ezeken az alkalmakon, hanem a mozgás készségeiket fejlesztik játékosan az edzők). Szülői igények alapján hittan foglalkozásokra is lehet jelentkezni.

Óvodánk működését támogatja a szülők kezdeményezésére létrehozott alapítványunk: a Pál utcai Óvodáért – Gyermekeink Mosolyáért Alapítvány. Büszkék vagyunk arra, hogy a szülők mindig partnereink céljaink megvalósításában.

Programjaink:

• Születésnapok megünneplése

• Állatok Világnapja

• Természetjárás, túrák (pl: KásaErdő, Mártélyi Tanösvény, Téglagyári Kubikok, stb.)

• Márton napi lámpás felvonulás

• Mikulás várás, karácsonyi készülődés

• Farsangi mulatság

• Húsvéti készülődés

• Sportprogramok 

• Év végi kirándulások – (pl. Szegedi Vadaspark, Szarvas, Kecskeméti Planetárium, Játszóház, Ópusztaszer, stb.)

• Évzáró, nagycsoportosok búcsúztatása

• Gyermeknap – (ugráló-vár, szabadtéri színházi előadás, kézműves tevékenységek, versenyjátékok, lovas kocsizás, stb.)

„ A gyermek fejlődése szempontjából döntő fontosságú, hogy érezze, nemcsak szeretik, hanem olyannak szeretik, amilyen.”

(Hermann Alice)

Óvodánk mottójául választottuk Hermann Alice egyik gondolatát: 

„Az odúban el kell rejtőzni, a fészekből ki lehet repülni.” 

A jó család, a jó óvoda fészek. Mi úgy érezzük, hogy kis óvodánk, nevelőközösségünk is arra törekszik, hogy olyan fészek legyen, ahol a gyermek érzi, hogy elfogadják, védik, segítik próbálkozásait, s ahonnan, – ha elég erősnek látják ahhoz, hogy boldoguljon – szárnyra bocsátják őket.  

Szeretettel várjuk a leendő kiscsoportosainkat és kedves szüleiket!

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat Pál Utcai Óvoda

6800 Hódmezővásárhely, Pál u. 54.

Borsiné Csontos Ilona óvodavezető

telefon: 62/242-025

e-mail: palovi@heo.hu