Hírek

Az Oldalkosár 14. utcai Óvoda hírei

Információ

Magunkról

Az Oldalkosár Utcai Óvoda rövid története

Ismerd meg!

Munkatársak

Az óvoda dolgozói

Ismerd meg!

Képgaléria

.

Megtekintés

A Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosár u.-i tagintézménye történeteA jelenlegi Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosár u.-i Tagintézmény korábbi nevén Brunszvik Teréz Óvoda 1981. április 30-án került hivatalosan átadásra, mint Árpád Utcai Óvoda. Postai címe: Oldalkosár u. 14.
Előzmények: Az Oldalkosár utcában már állt egy óvoda az Oldalkosár Utcai Óvoda, melynek postai címe: Oldalkosár u. 4. szám volt ( ma is így van). Nagyon magas gyermeklétszámmal működött, de így sem tudta felvenni a jelentkező gyermekeket férőhely hiány miatt. Ekkor határozta el az akkori városvezetés Vári Ernőné vezető óvónő és óvodai felügyelő javaslatára egy új óvoda építésének tervét.
A Csongrád Megyei Tanács Építőipari Vállalata és a Szegedi Tervező Vállalat 1978. májusban készítette el a 100 férőhelyes óvoda tervrajzait.
Az 1980-81-es tanév volt az első nevelési év, amikor már felvételre kerültek gyermekek az óvodába.


Óvodánk óvodavezetői: Vári Ernőné óvodánkat a kezdetektől 1986-ig nyugalomba vonulásig vezette. Előtte a Malom Utcai óvoda, majd az Oldalkosár Utcai Óvoda vezetője volt. Óvodai felügyelőként városunk több óvodájával is kapcsolatban állt. 1970-ben az Oldalkosár Utcai óvoda beindítását követően az Árpád Utcai Óvodánál is a tervegyeztetéseket követően irányította az óvoda elindítását, a szükséges beszerzéseket és munkálatokat. Elmondás alapján mindig is nagy nehézséget jelentett a magas gyermeklétszám miatt az óvodai felvételek bírálata. 2007. januárban kísértük utolsó útjára. Emlékét örökre megőrizzük!

Szécsi Jánosné vezető óvónő, aki 1986-tól 1999-ig nyugalomba vonulásig volt az Árpád Utcai Óvoda vezetője. Előtte ó is az Oldalkosár Utcai Óvoda óvónőjeként dolgozott, Vári Ernőné általános helyetteseként segítette őt az óvoda vezetői feladataiban.
2005. augusztusában fájdalommal vettük örök búcsút tőle. Emléke szívünkben örökké él.

Maksa Zsuzsanna a Szarvasi Óvónőképző Intézet által előírt óvodai szakmai gyakorlatát 1981-ben -az óvoda első tanévében – ebben az óvodában töltötte. 1982-ben óvónői kinevezést kapott, itt dolgozott és 1999-től 2022 ig az óvoda/tagóvoda vezetője volt.

Jelenleg Kardos Szilvia az Egyesített Óvoda igazgatóhelyettese a tagintézmény és telephelyeinek a vezetője.

A kezdetek óta -1981 óta- tagóvodaként , ma már telephelyként működik az Oldalkosár Utca 4. sz. Óvoda, néhány háztömbbel óvodánktól. A 3 csoporttal működő óvoda hagyományos csoportszerkezetben: kis, középső, nagycsoportban a Tevékenységközpontú Óvodai Program szerint neveli-oktatja a gyermekeket. 2006 óta a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelését is felvállalták. A másik telephelyünk a Szabadság téri óvoda, mely két csoporttal, családias, zöld övezetben a Klímanócska programmal valósítja meg az óvodai nevelő munkát.

Mind a három óvodai egységben külön-külön alapítványok működnek.


Köszönet illeti meg az óvoda dolgozóit a lelkes, odaadó, sokszor fáradtságot, energiát nem kímélő feladatok szervezésért, pontos végrehajtásáért, a szülői házzal történő kapcsolatok ápolásáért, a pályázatokban és az alapítványban való eredményes munkákért.Az összevonás óta hivatalos neve óvodánknak
Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosár u.-i Tagintézménye

Telephelyeink:

  • Oldalkosár u.-i Telephely Oldalkosár u. 4.
  • Szabadság téri Telephely Szabadság tér 93.

A Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda OM: 202284 (rövidítve:HEÓ) 12 óvodáján belül a mi óvodai egységünk 3 óvodából áll:

Tagintézmény

Oldalkosár u.-i Tagintézmény (korábbi nevén Brunszvik Teréz Óvoda) és telephelyek: 6800 Hódmezővásárhely Oldalkosár u. 14. ;

Tel: 62/242-126;
e-mail: oldalkosarovi@heo.hu
Képviselője: Kardos Szilvia óvodavezető-helyettes; 62/242-126

Telephelyek.

Oldalkosár utcai Telephely 6800 Hódmezővásárhely Oldalkosár u. 4.;
Tel: 62/245-117;
e-mail: oldalovi@heo.hu
Szakmai vezetője: Bagi Szilvia óvodapedagógus
Szabadság téri Telephely 6800 Hódmezővásárhely Szabadság tér 93. ;
Tel: 62/241-120;
szabadsagterovi@heo.hu
Szakmai vezetője: Bozókiné Szabó Ildikó óvodapedagógus

Az Oldalkosár utcában 2 óvoda található a város központjától néhány száz méterre panel,- és bérházak között. Közvetlen környezetünkben egy középiskola és egy bölcsőde helyezkedik el. Vonzáskörzetéhez tartozik még a belvárosi részen kívül városunk egyik legnépesebb területe, a hódtói lakótelep. Mindkét óvoda forgalmas közlekedési út mellett fekszik, a kis játszóterületű udvarok ezzel határosak.
A Szabadság téri telephely a csúcsi városrészen, bérházak közelében található. A házak többségében szociális bérlakás, a gyermekek nagy része ezekből a bérházakból kerül ki. Két általános iskola, egy katolikus templom, a piac és a Stadion is az óvoda közelében helyezkedik el.

Az Oldalkosár u. 14. szám alatti Oldalkosár u. Tagóvoda 1980-ban épült, 4 csoportos,-
az Oldalkosár utcai Telephely Óvoda 1970-ben épült, 3 csoportos,-
a Szabadság téri Telephely Óvoda 1960-ban épült 2 csoportos óvoda.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat
Oldalkosár Utcai Óvoda

6800 Hódmezővásárhely, Oldalkosár u. 14.

telefon: 62/242-126

e-mail: oldalkosarovi@heo.hu

Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosár utcai Tagintézmény

6800 Hódmezővásárhely, Oldalkosár u. 14.

Óvodavezető-helyettes: Kardos Szilvia

Oldalkosár utcai Tagintézmény szakmai vezetője: Meszlényiné Hegedűs Judit óvodapedagógus