A Klímanócskák üzenete a Beporzók Napjára: Legyen mindenkinek virágoskertje, ezt egy erkélyen is megtehetjük!

2024.03.09.

A Szabadság téri ovi gyerkőcei nemcsak saját virágoskertet alkotnak és ápolnak már évek óta, rovarhoteleket is készítenek. Idén is külön programsorozat keretében készültek és tevékenykedtek a Beporzók Napja alkalmából, amelyet március 10-én tartunk.

Nemzetközi díjat zsebelhetnek be a Klímanócskák

2024.02.20.

Az Európai Hulladékcsökkentési Héten a Szabadságtéri óvoda Klímanócskái „Bolygóbarát kalandjai” programjukkal első helyezést érték el a szakmai zsűri döntése alapján, és nemzetközi díjra is jelölték őket. A díjat Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdálkodásért felelős államtitkár adta át Bozókiné Szabó Ildikónak, a Klímanócskák vezetőjének.

Már robotokkal is védik a természetet a Klímanócskák

2024.01.23.

A Szabadság téri ovisok kedd délelőtt az állatok nyomait azonosították az udvaron, míg a csoportszobában még a védett állatokat is „megépítették „.

A Klímanócskák adományaikkal varázsolnak ünnepet

2023.12.09.

A szociális érzékenyítés, az empátia fejlesztése kiemelten fontos a vásárhelyi Szabadság téri Klímanócskák óvodai közösségben. Nemrégiben a Magyar Vöröskereszttől kaptak elismerést.

TÖBB MINT SZÁZÖTVEN PÁLYÁZAT KÖZÜL LETTEK KÜLÖNDÍJASOK A VÁSÁRHELYI KLÍMANÓCSKÁK

2023.11.17.

A Jövő zöld generációjáért pályázat különdíját kapták meg nemrég a hódmezővásárhelyi Klímanócskák.

Bozókiné Szabó Ildikó, a Klímanócska Program és a Szabadság téri Óvoda szakmai vezetője a Rádió 7-nek elmondta: a Fiatal Családosok Klubja és a Zöld Követ Egyesület által alapított elismerést azok nyerhetik el, akik különösen aktívak a fenntartható fejlődést szolgáló nevelés-oktatás területén.

OROSZLÁNT FOGADTAK ÖRÖKBE A VÁSÁRHELYI KLÍMANÓCSKÁK

2023.10.03.

Egy oroszlán örökbefogadásával kezdték az állatvédelmi témahetet a hódmezővásárhelyi Klímanócskák. Bozókiné Szabó Ildikó, a Klímanócska Program és a Szabadság téri Óvoda szakmai vezetője a Rádió 7-nek elmondta: az október 4-i Állatok Világnapja alkalmából mindig örökbe fogadnak egy állatot a Szegedi Vadasparkban. Minden évben olyan védett fajt választanak, ami a klímaváltozás miatt a kihalás szélén áll.

MOBILITÁSI HÉTTEL KÉSZÜLNEK A VÁSÁRHELYI KLÍMANÓCSKÁK

2023.09.14.

Mobilitási hét lesz jövő hét hétfőtől péntekig a hódmezővásárhelyi Klímanócskáknál a Szabadság téri Óvodában. Bozókiné Szabó Ildikó szakmai vezető a Rádió 7-nek elmondta: a környezettudatos közlekedésre, valamint a lég-, a zaj- és a fényszennyezésre hívják fel a figyelmet. Játékos foglalkozásokon környezettudatos járműveket barkácsolnak, közlekedési szabályokkal ismerkednek és környezetvédelmi tudnivalókat sajátítanak el. A Mobilitási hét minden évben nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében.